Ukategorisert

Debatt om TV-skatt

Også i vårt naboland er det debatter om TV-skatten, også kalt kringkastingsavgiften i offisielle sammenhenger i Norge,

I dag klokken 13.00 kom rapporten fra den svenske «public service-komiteen», som ble utnevnt av regjeringen for å se på finansieringsformen for radio og fjernsyn. Utvalget foreslår å fjerne tv-lisensen, og at alle over 18 år heller skal betale en tv-skatt. Skatten skal beregnes etter inntektens størrelse, ifølge NRK.

Lignende debatter er det i de politiske partiene i Norge for tiden, i forbindelse med stortingsprogrammene for neste valgperiode. Dessverre er det kun i Fremskrittspartiet det er røster, riktig nok ganske svake røster, som ønsker å avvikle hele skattefinansierte NRK i løpet av neste valgperiode.

Det har vært et betydelig mindretall på Stortinget som har ønsket å avvikle TV-skatten og heller gi penger til NRK over statsbudsjettet. Om det mindretallet er like stort etter at partiene har vedtatt programmene, gjenstår å se.

Liberaleren er en aktør som ønsker klare grenser for politikk. Vi mener statens rolle bør være som regulator og lovgiver, ikke som en aktør i markedet. Vår løsning er den beste, men løsningen har ikke støtte hos sosialdemokratiske politikere som stiller til valg neste høst.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
  I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.