Ukategorisert

Inga Marte Thorkildsen, dette er ikke forenkling av Norge

Lovpålagt rapportering koster norske bedrifter mange titallsmilliarder kroner årlig. Politikerne, også politikerne i den rødgrønne regjeringen, ønsker et enklere Norge. Ønsket er ikke i tråd med politikken som føres!

I dag har barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV), sendt ut på høring et lovforslag som medfører at arbeidsgivere skal få plikt til å utarbeide lønnsstatistikk fordelt på kjønn. Det betyr, dersom loven blir vedtatt, at arbeidsgivere må forholde seg til et nytt skjema fra det politiske flertallet. Skjemaveldet vedtatt av politikerne koster penger og det er å sløse med ressurser som er i bedriftene.

Åpenhet om lønn på arbeidsplassen skal gi likelønn, ifølge Regjeringen.no. Den rødgrønne regjeringen glemmer pent og pyntelig at det allerede er mange skjema som arbeidsgiverne må fylle ut. Dette kommer på toppen av en høy bunke.

Det å kutte i skjemaveldet er enkelt, men det krever politisk vilje. Mer frihet for borgerne og bedriftene er valget politikerne burde tatt. Det ville gitt en annerledes, men bedre stat som ikke kan være beskyttende på alle felt.

Mest lest

Arrangementer