Ukategorisert

Skoledebatter er lite politikk, men mye sirkus!

I mange skoledebatter er det lite politikk, men mye show og fanteri. Derfor vil det være en seier om det ikke blir gjennomført tradisjonelle skoledebatter i forbindelse med skolevalget i 2013.

Denne skribenten kalte seg kongen av skoledebatter som politisk aktiv i FpU og Unge Høyre på 90-tallet. Oppslutningen var ofte over 30 prosent på svært røde skoler. Den gigantiske oppslutningen kom ikke på grunn av dyktighet, men fordi jeg hadde et sabla show og var stor i kjeften med et fargerikt språk. Også flere av de andre redaksjonsmedlemmene i Liberaleren gjorde det godt i skoledebatter som ung og nokså tøffe ungdomspolitikere.

I dag skriver Dagbladet at AUF vurderer å droppe skoledebatter i forbindelse med valget i 2013. AUF-leder Eskil Pedersen får kritikk for standpunktet fra andre ungdomsledere, men standpunktet trenger ikke være dumt. Mange skoledebatter har vært fordummende og tiden med sirkus bør være forbi. Det kan være andre måter å informere på enn gjennom debatter som ikke samsvarer med det politikerne gjør i folkevalgte organ.

Hilsen
Kongen av skoledebatter

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer