Ukategorisert

Skoledebatter er lite politikk, men mye sirkus!

I mange skoledebatter er det lite politikk, men mye show og fanteri. Derfor vil det være en seier om det ikke blir gjennomført tradisjonelle skoledebatter i forbindelse med skolevalget i 2013.

Denne skribenten kalte seg kongen av skoledebatter som politisk aktiv i FpU og Unge Høyre på 90-tallet. Oppslutningen var ofte over 30 prosent på svært røde skoler. Den gigantiske oppslutningen kom ikke på grunn av dyktighet, men fordi jeg hadde et sabla show og var stor i kjeften med et fargerikt språk. Også flere av de andre redaksjonsmedlemmene i Liberaleren gjorde det godt i skoledebatter som ung og nokså tøffe ungdomspolitikere.

I dag skriver Dagbladet at AUF vurderer å droppe skoledebatter i forbindelse med valget i 2013. AUF-leder Eskil Pedersen får kritikk for standpunktet fra andre ungdomsledere, men standpunktet trenger ikke være dumt. Mange skoledebatter har vært fordummende og tiden med sirkus bør være forbi. Det kan være andre måter å informere på enn gjennom debatter som ikke samsvarer med det politikerne gjør i folkevalgte organ.

Hilsen
Kongen av skoledebatter

Tags:

,
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kyle
9 years ago

En trenger ikke nødvendigvis «tradisjonelle» skoledebatter, men etter å ha opplevd skoletorgene, hvor partier fikk si hva de ville til elever, uten å bli møtt med motargumenter fra politiske motstandere, vil jeg mye MYE heller tilbake til debattene.

Andy
Andy
9 years ago

Det er godt mulig at skoledebatter burde hatt en annen form med mere substans og mindre sirkus. Men er virkelig det eneste alternativet å fjerne skoledebattene? En dyktig ordstyrer og en smule disiplinering av panelrepresentantene er alt som trengs. Samt muligens muligheten for å bortvise rene bråkmakere. Kort og godt litt folkeskikk. Mistenker at AUFs *egentlige* begrunnelse for å ville vekk fra debattene er at de frykter mange og gode spørsmål om både Eskil Pedersen og Utøya, årevis med ignorerte beredskapsadvarsler, manglende innfrielse av tidligere valgløfter (spesielt nå etter 8 år med Soria Moria luftslott-løfter) korrupsjons- og habilitetsskandaler, penger og… Read more »

trackback
9 years ago

[…] Som Liberaleren fortalte om fredag, er det uenighet blant de partipolitiske ungdomsorganisasjonene om skoledebattene bør fortsette. Liberaleren anbefaler å ta frem igjen et gammelt forslag. Igår hadde FpUs leder Himanshu Gilati og leder for Sosialistisk Ungdom, Andreas C. Halse et felles innlegg i Dagbladet; “Ta skoledebatten tilbake”. Du trenger ikke å la deg lure av overskriften. Ingen har “tatt fra” noen skoledebattene. I forbindelse med lokalvalget ifjor ble alle ungdomspartiene enige om ikke å arrangere skoledebatter. Grunnen var naturligvis massakren på AUF-ungdom på Utøya 22.juli. […]

Fra arkivet