Ukategorisert

KrF vil ha ny regjering

Til tross for minimale forskjeller mellom KrF og dagens regjering, ønsker Kristelig Folkeparti en ny regjering i Norge.

Krf.no er det informasjon om landsstyrets vedtak.

«1. KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti, og går til valg i 2013 på at Norge trenger en ny regjering.

2. KrFs deltakelse i regjering vil avhenge av styrkeforholdet mellom partiene og politisk gjennomslag i viktige saker for partiet.
3. KrF mener landet er best tjent med en sentrum/Høyre-regjering, og vil arbeide for en ny regjering bestående av Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre.

4. Dersom valgresultatet tilsier det, vil KrF være åpne for å samtale med alle ikke-sosialistiske partier for å sikre et alternativ til den rødgrønne regjeringen. Med respekt for de store politiske forskjellene som finnes mellom KrF og Frp, ser KrF et regjeringssamarbeid med Frp som lite sannsynlig.

5. KrF vil bidra til at et ikke-sosialistisk flertall i valget skal føre til at landet får en ikke-sosialistisk regjering. Dersom valgresultatet eller samtaler etter valget medfører at KrF ikke blir en del av en slik regjering, vil partiet føre en konstruktiv opposisjonspolitikk med utgangspunkt i eget partiprogram.»

Sist KrF var i regjering styrte de Norge sammen med Høyre og Venstre. Det var ikke spesielt spennende for frihetselskende mennesker.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer