Ukategorisert

Bra at Christian Ringnes kjøpte Ibsens leilighet

En Ibsenforsker er negativ til at investor Christian Ringnes har kjøpt bygården i Oslo der Henrik Ibsens leilighet og Ibsenmuseet ligger. Hun mener at staten burde stå som eier. Heldigvis at dèt ikke er aktuelt!

Det skapte bekymring da det ble klart at bygården like ved Slottet i Oslo var tilsalgs. I bygården ligger leiligheten Henrik Ibsen bodde de siste år av sitt liv, og et museum for Ibsens liv og forfatterskap.

I helgen ble det kjent at investor Christian Ringnes har kjøpt hele bygården. Liberalerens redaksjon er fornøyd med at private investorer viser interesse og ansvar for kultur og historie. Andre deler ikke den gleden.

En Ibsenforsker mener ifølge Klassekampen at staten burde vært kjøper istedet, og at Ringnes’ intensjon om avtale med 20 – 40 års varighet av gangen er for kort tidsperspektiv. Heldigvis avviste kulturminister Anniken Huitfeldt på NRK Alltid Nyheter idag tidlig at staten var aktuell som kjøper. Huitfeldt påpekte at det vanlige i Norge er at staten står som eier av verneverdige bygg.

Hadde Vigdis Ystad fulgt litt med i samfunnet rundt seg ville hun vist at staten er en kontinuerlig katastrofe som eiendomsbesitter.

Mest lest

Arrangementer