Ukategorisert

Bra at Christian Ringnes kjøpte Ibsens leilighet

En Ibsenforsker er negativ til at investor Christian Ringnes har kjøpt bygården i Oslo der Henrik Ibsens leilighet og Ibsenmuseet ligger. Hun mener at staten burde stå som eier. Heldigvis at dèt ikke er aktuelt!

Det skapte bekymring da det ble klart at bygården like ved Slottet i Oslo var tilsalgs. I bygården ligger leiligheten Henrik Ibsen bodde de siste år av sitt liv, og et museum for Ibsens liv og forfatterskap.

I helgen ble det kjent at investor Christian Ringnes har kjøpt hele bygården. Liberalerens redaksjon er fornøyd med at private investorer viser interesse og ansvar for kultur og historie. Andre deler ikke den gleden.

En Ibsenforsker mener ifølge Klassekampen at staten burde vært kjøper istedet, og at Ringnes’ intensjon om avtale med 20 – 40 års varighet av gangen er for kort tidsperspektiv. Heldigvis avviste kulturminister Anniken Huitfeldt på NRK Alltid Nyheter idag tidlig at staten var aktuell som kjøper. Huitfeldt påpekte at det vanlige i Norge er at staten står som eier av verneverdige bygg.

Hadde Vigdis Ystad fulgt litt med i samfunnet rundt seg ville hun vist at staten er en kontinuerlig katastrofe som eiendomsbesitter.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ragnhild
9 years ago

Hmmm… Statsbygg eier over 2350 bygninger av disse er flere kulturbygg som går veldig bra. Staten har gitt støtte til flere større byggeprosjekter for andre store kulturpersonligheter som f.eks Hamsun. Tatt i betraktning at det fabuleres om summer i milliardklassen når Munch Museet skal bygges er det vist ingen som stusser ved en gang. Merkelig ettersom Ibsen er mye mer kjent i hele verden en Munch (som ikke hadde vert like stor hadde det ikke vert for hjelpen han fikk av Ibsen) – og er det noen som følger med i samfunnet rundt seg så er det vel Vigdis Ystad.… Read more »

Pleym
Pleym
9 years ago

Ragnhild, dèt Vigdis Ystad gjør er faktisk å kritisere at noen faktisk gjør noe. Men det er ikke den hun ønsker at skal gjøre noe – og det er problemet for henne. Hun burde isteden rose Ringnes.

Ragnhild
9 years ago

🙂 – hennes artikkel var ute før Ringnes kjøpte. Jeg er sikker på at hun som alle andre er glad han tok et ansvar staten burde ha tatt.

R

Fra arkivet