Ukategorisert

Grasrotandelen i spill

Det utenlandske spillselskapet Comeon! åpner nå for spill på om grasrotandelen forsvinner eller ikke. Oddssetterne levner liten tvil om hva de tror norske myndigheter vil gjøre etter den siste tids avsløringer.

–Det norske spillmonopolet er ute av kontroll og medieoppslagene har vist at ordningen ikke kan leve videre, sier Michel Sterk som er kommunikasjonsansvarlig i ComeOn!

Er du enig, kan du nå sette penger på at ordningen faller i løpet av 2013 – til 1,6 ganger innsatsen.

–Dette tror jeg faktisk Norsk Tipping undrer seg like mye over som oss. Oddsen på 1,6 tilsvarer en ganske klar hjemmefavoritt i en fotballkamp, men her er det politikerne som må sette ballen i mål, sier Sterk.

Det var VG som forrige søndag skrev om manglende kontroll på pengene som deles ut gjennom grasrotandelen. En bordtennisklubb skal for eksempel ha tjent 2,2 millioner kroner gjennom ordningen til Norsk Tipping ved å utnytte smutthull i systemet. Siden september 2010 har også en forening som kaller seg ”Foreningen for bekjempelse av Norsk Tippings underlige spillmonopol” mottatt 208.000 kroner, mens ”stiftelsen Pilen” fått 800.000 kroner til dart og fotballturer.

–Utenlandske spillselskaper som opererer innenfor norsk lov er konstant under press fra norske myndigheter, men jeg tror de helt glemmer å følge med i egne rekker, sier Sterk.

(Pressemelding fra Comeon!)

Mest lest

Arrangementer