Ukategorisert

Historisk kulturminister?

Regjeringen gratulerer ofte norske idrettsvinnere med dagen. Unntaket har vært bokseverdensmester Cecilia Brækhus som ikke har fått offisielle gratulasjoner fra norske myndigheter.

Årsaken er rimelig klar; proffboksing er ulovlig i Norge og det er det rødgrønne flertallet på Stortinget som har hindret liberalisering.

Søk på Regjeringen.no viser at statsråder ikke har gratulert Cecilia Brækhus, selv om hun har vunnet flere titler. Andre idrettsstjerner, for eksempel håndballjentene, har fått flere offisielle gratulasjoner fra regjeringen, ifølge Regjeringen.no. Petter Northug har også fått mange gratulasjoner fra regjeringen, viser søk i portalen.

Nå er det for liberalister mulig å stille spørsmålet om regjeringen bør gratulere idrettshelter. Det er et godt spørsmål, men det blir galt bare å gratulere noen – mens andre blir utestengt fra det gode selskapet.

I kveld gratulerte kulturminister Hadia Tajik den norske boksemesteren. Riktig nok ikke gjennom regjeringens portal på internett, men gjennom Twitter.com. Det er nok en gratulasjon Cecilia Brækhus setter stor pris på, selv om den ikke var særlig offisiell.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erling Berge
Erling Berge
9 years ago

Det er det norske storting som har vedtatt saken. Ikke den sittende regjering. Litt edruelighet?

moses srour
moses srour
9 years ago

det er en skam og ikke annerkjenne boxing som alle idretter ,her handler om individuelle valg for og utøve den sport man er glad i ,,,,håper virklig at politikere tenker seg om ,og viser takknemligheten til cicilia som proff boxer ,,,,,

Fra arkivet