Ukategorisert

Forlenget verneplikt?

Tanken om militærførstegangstjeneste, altså verneplikt, på 18 måneder er motbydelig. Det er en grusom tanke!

15 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger skal i første omgang delta i et pilotprosjekt. Blir dette vellykket, kan alle soldater i Hæren om kort tid få forlenget førstegangstjeneste, melder Nordlys.no.

Så lenge det er tvang, altså ingen muligheter til å takke ja eller nei til tilbudet, er forslaget og pilotprosjektet forkastelig. Det hjelper ikke at lønna og godtgjørelsen blir satt opp. Ingen bør avtjene verneplikt mot sin vilje!

Det er viktig at liberalister med jevne mellomrom påpeker hvor jævlig staten er mot mange norske borgere. Det er vår plikt å påpeke overgrep og verneplikten er et overgrep mot enkeltindividet.

Effektiviseringen i Forsvaret har medført at færre må gjennomføre den militære førstegangstjenesten. Få slaver er bedre enn mange, men i utgangspunktet bør slavetiden være forbi og avvikling av ordningen med militærførstegangstjeneste vil bety et friere samfunn.

Ja til et friere samfunn! Nei til slaveri!

Tags:

Mest lest

Arrangementer