Ukategorisert

Forlenget verneplikt?

Tanken om militærførstegangstjeneste, altså verneplikt, på 18 måneder er motbydelig. Det er en grusom tanke!

15 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger skal i første omgang delta i et pilotprosjekt. Blir dette vellykket, kan alle soldater i Hæren om kort tid få forlenget førstegangstjeneste, melder Nordlys.no.

Så lenge det er tvang, altså ingen muligheter til å takke ja eller nei til tilbudet, er forslaget og pilotprosjektet forkastelig. Det hjelper ikke at lønna og godtgjørelsen blir satt opp. Ingen bør avtjene verneplikt mot sin vilje!

Det er viktig at liberalister med jevne mellomrom påpeker hvor jævlig staten er mot mange norske borgere. Det er vår plikt å påpeke overgrep og verneplikten er et overgrep mot enkeltindividet.

Effektiviseringen i Forsvaret har medført at færre må gjennomføre den militære førstegangstjenesten. Få slaver er bedre enn mange, men i utgangspunktet bør slavetiden være forbi og avvikling av ordningen med militærførstegangstjeneste vil bety et friere samfunn.

Ja til et friere samfunn! Nei til slaveri!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Radiv
Radiv
9 years ago

Å snakke om slaver er jo bare bambus.
De fleste gutter har (mer enn jenter) har godt av å ta et friår i forsvaret. Det lærer man mye av, både om seg selv og å leve tett innpå andre, og ta hensyn.

Men forsvaret trenger å bli mere proffe, så jeg mener at værneplikten er så uthulet som den er, at den kan bare legges ned.

Folk bør slke om å bli soldat, få ett års prøvetid, og så fast ansettelse som underoffiser. Pensjonsalder 50 år.

Paul
Paul
9 years ago

Eg henger meg på deg der Bjønn Mangne.!

Fra arkivet