Ukategorisert

Oppfordring fra «Folk for Forsberg»

Thor Erik Forsberg er stortingsrepresentant for Ap fra Østfold, og ble nylig kjent for langvarig cannabisbruk, som ifølge ham selv hadde hjulpet efter et samlivsbrudd. Som takk for ærligheten ble han ikke ansett som verdig til renominasjon. Ikke alle er enige i den tankegangen.

Politiet innledet efterforskning, og gav Forsberg en bot på 2000 kr. Den vedtok og betalte han. Men for Ap-ledelsen, med nestleder Helga Pedersen i spissen finnes det ingen nåde. Ap kan ikke ha folk på Stortinget som begår lovbrudd. Ihvertfall ikke når lovbruddet handler om narkotika til eget bruk.

Nominasjonskomiteeni Østfold Ap har sendt ut et forslag til stortingsliste, uten navnet til Thor Erik Forsberg blant kandidatene. Dette til tross for at han har fått støtte fra flere hold. Ap-ledelsens iskalde holdning deles ikke nedover i partiet og heller ikke i AUF og fagbevegelsen.

På Facebook finnes støttegruppen Folk for Forsberg. Idag har de lagt ut denne meldingen:

»
Det er mange som ønsker at Thor Erik skal få 4 nye år på Stortinget. Ole Hagen la igår ut et innlegg om det, og det syns vi er så godt skrevet at vi velger å dele det her:

I disse dager har dere fått tilsendt et skriv fra Østfold Arbeider
parti der dere kan stemme på hvem dere ønsker skal representere partiet på Stortinget i neste periode. På den listen mangler det et navn: Thor Erik Forsberg.

Thor Erik har representert Østfold på Stortinget de siste tre årene. Der har han vært en av de som har kjempet hardest for en bedre rusomsorg, styrking av psykiatrien, barnevernet og et anstendig arbeidsliv, selv når det ikke har vært populært eller enkelt. Jeg kjenner ingen annen politiker med så sterk personlig og politisk integritet som han. Han er en stemme for de som ikke selv blir hørt, og en representant for de av oss som har sterkere ambisjoner for dette partiet og den velferdsstaten vi har bygd enn å være evige systemforsvarere og administratorer.

Kort sagt: han er en type politiker vi trenger flere av, ikke færre.

Thor Erik har valgt å stå fram og være ærlig om sin bruk av cannabis. Han har betalt sin bot til politiet, stått skolerett i offentligheten og beklaget overfor velgerne og medlemmene i Østfold Arbeiderparti. Partiet har markert kraftig avstand til de handlingene han har gjort ved å ikke ha han med på listen som er sendt til medlemsavstemning.

Det holder.

Nå er det opp til oss som er medlemmer i Østfold Ap og AUF i Østfold å vise at det er rom i partiet vårt, også for de som har tråkket feil. Jeg vil derfor oppfordre dere på det sterkeste til å føre opp Thor Erik Forsberg sitt navn og prioritere ham som nummer 1.»

Jeg har valgt å dele den oppdateringen fra «Folk for Forsberg», med følgende beskjed:

Ikke stemmer jeg Ap, ikke håper jeg de gjør noe godt valg neste år, og som medlem i et annet parti burde jeg ikke si så mye om nominasjonen i Østfold Ap. Men: Har jeg folk på min venneliste som sogner til AP eller AUF i Østfold, eller folk
på min venneliste som har folk på sin venneliste som sogner til AP eller AUF i Østfold, så vit dette: Det bør være plass til Thor Erik Forsberg blant stortingskandidatene ved neste års valg. Punktum.

Du kan også dele denne meldingen på din Facebook-vegg – om du er enig.

Mest lest

Arrangementer