Ukategorisert

Den norske spillpolitikken

Sånn bruker den norske staten skattefinansierte penger.

Geir Egholm møtte i tingretten på fredag. Han vil utfordre pokerlovgivning.

Egholm har ikke godtatt forelegget han fikk etter en pokerturnering i fjor. Han mener turneringspoker ikke er å regne som et lykkespill, men derimot et ferdighetsspill.

–Det er en prinsipiell sak for meg. Jeg mener Texas Hold’em er et ferdighetsspill, og at det derfor bør være lovlig. Derfor vedtok jeg ikke forelegget, sier Geir Egholm til Nettavisen.

I utgangspunktet bør det være klinkende likegyldig om spill er lykke- eller ferdighetsspill. Så lenge alt er basert på frivillige avtaler, bør spill være lovlig. Sånn er det ikke i formynderstaten Norge og forbudslinjen har dessverre bred politisk oppslutning, fra SV til sosialdemokratiske Høyre. Venstre og FrP er herlige unntak, selv om spillopposisjonen kan gå mye lengre i forslag som fremmes.

Spillpolitikk bør bli et tema i valgkampen, men det er fare for at det ikke skjer. Det er kun nyanser som skiller formynderne på Stortinget.

Geir Egholm fikk forelegg på grunnlag av straffelovens paragraf 383, der det heter at «den, som på offentlig sted foranstalter eller yter husrom til lykkespill, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder».

Geir Egholm, takk for at du tar kampen – selv om du mest sannsynlig kjemper en tapt kamp.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?