Ukategorisert

Braanens mareritt på Tinget? Rotevatn nominert

Det skal litt til at Venstre får en stortingsrepresentant innvalgt fra Sogn og Fjordane ved valget neste år, men på Vestlandet skal troen på undre være stor. Unge Venstre-leder og «blåhippien» Sveinung Rotevatn ble idag nominert som 1.kandidat på stortingslisten til Sogn og Fjordane Venstre.

Skjer det et under for Venstre ved valget neste år, blir Rotevatn stortingsmann og Klassekampen-redatør Bjørgulv Braanens mareritt til virkelighet. Han gav Unge Venstre-lederen følgende karakteristikk tidligere iår: «I Sverige har Timbro, Civitas forbilde, bidratt til borgerlig samling og hel liten hær av skolerte liberalister, som idag har inntatt partiene og mediene. Vi kan ikke gjøre stort annet enn å krysse fingrene for at Norge i denne sammenhengen skal forbli et annerledesland, men når det dukker opp hardbarkede libreralister fra Sogn og Fjordane ved navn som Rotevatn, kan en ikke være sikker på noe lenger.”

I et intervju med Stavanger Aftenblad ble Rotevatn karakterisert som “blåhippie”.

Det var opprinnelig tre kandidater til førsteplassen på Sogn og Fjordane Venstres stortingsliste. Foruten Rotevatn var det Odd Bovim og Øystein Djupvik.

En prøveavstemning gav følgende resultat: Odd Bovim 7 stemmer, Øystein Djupvik 27 stemmer og Sveinung Rotevatn 28 stemmer. Efter delegasjonsmøter trakk Odd Bovim sitt kandidatur. Han gav ingen anbefaling om hvem de syv som støttet ham burde stemme på.

En ny avstemning gav Rotevatn 1.plassen med 36 stemmer, mot 25 for Djupvik. Du kan lese mer om nominasjonsmøtet til Sogn og Fjordane Venstre på denne Facebook-siden.

Rotevatn i EU-debatt på FpUs sommerleir 2012

Rotevatns håp kan være at undre har skjedd før for Venstre i Sogn og Fjordane. I 2005 kom Gunvald Ludvigsen inn på utjevningsmandat fra Sogn og Fjordane, og i 2011 fikk Venstre 11,9% av stemmene ved lokalvalget.

TV2 beskriver nominasjonsresultatet slik: «Ultraliberal ungdomspartileder vant kampvotering og topper Venstres stortingsliste i Sogn og Fjordane.»

Liberaleren gratulerer!

Mest lest

Arrangementer