Ukategorisert

Foreldre skal utvises. Barnevernet tar ungene på 2 og 5 år

Thien Thi Vo var bosatt i Nittedal i mange år. Hennes eldste barn er gravlagt her. Nå er hun og resten av familien arrestert med tanke på utvisning. Retten bestemte at de skulle løslates. Da politiet anket ble ungene på 2 og 5 år tatt av barnevernet.

Politiets utlendingsenhet ble kritisert fordi to små barn ble sittende i transittmottaket på Trandum, før uttransportering fra Norge. Da Oslo Tingrett bestemte at Thien og ektemannen skulle løslates, anket politiet. Thien og ektemannen ble dermed sendt tilbake til Trandum, mens barnevernet tok hånd om ungene deres.

Ordfører Hilde Thorkildsen i Nittedal uttalte følgende til lokalavisen Varingen: » – Hun er en dame som ikke har unndratt seg myndighetene noen gang. Forrige gang solgte hun leiligheten for å være klar. Dette er ikke noen hardcore kriminell. Det er en mor med to barn. Hun har aldri unndratt seg myndighetenes søkelys, snarere tvert imot. Hun har hentet og levert barn i barnehage og levd et vanlig liv. Hun har ikke gjort noe for å skjule seg.»

Lokalsamfunnet har engasjert seg sterkt for familien. Også på sosiale medier.

To barn som er født i Norge skal altså sendes «hjem» til Vietnam. En familie av innvandrere som er vel integrerte i samfunnet sendes ut.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer