Notiser

Tyveri!

Regjeringen.no er forslaget til opplegget for skatter og avgifter skissert, altså omfattende tyveri av borgernes penger. Disse skattene og avgiftene bidrar til at vi har en gigantisk stat!

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
9 years ago

Øhh, ja, skatter og avgifter trengs for å drive stat og kommune, og slik vil velgerne ha det! Demokrati, min gode venn, slik er demokratiet.

Andreas
Andreas
9 years ago

Ja, de rødgrønne har flertall og vi kan være enige i om at det i prinsippet er demokrati, men det endrer ikke hovedpoenget at det teknisk sett er tyveri. Hvis ti bøller går sammen om å ta pengene fra et offer kan man alltids hevde at det var en flertallsavgjørelse og fullstendig demokratisk innenfor sfæren av de 11. Men vi er alle enige om at det ikke gjør det til en riktig handling av den grunn. Så lenge Staten tar penger fra borgerne uten at de har noe de skulle ha sagt er det jo det også tyveri hvis vi… Read more »

Gullstandard
9 years ago

Det ER fullstendig demokratisk av ulvene å stemme over hva de skal ha til middag, og hvilken sau som skal ofres.
Problemet består i at folk flest tror at demokrati er et synonym for rettstat og frihet.

Konrad
9 years ago

«Hvis ti bøller går sammen om å ta pengene fra et offer kan man alltids hevde at det var en flertallsavgjørelse og fullstendig demokratisk innenfor sfæren av de 11.»

Mener Andreas at dette er en god beskrivelse av norsk skatte og avgiftspolitikk?

Andy
Andy
9 years ago

Konrad:
Jeg tror det er det han mener, ja.
Og han tar slett ikke feil…

Andreas
Andreas
9 years ago

Vel Konrad, Noen forskjeller er det jo selvfølgelig. Blir jeg ranet så tar de sannsynligvis alle pengene mine, og i verste fall kan de ha gitt meg et kakk eller to med et balltre eller tilsvarende. Myndighetene bedriver tross alt ikke fysisk vold mot innbyggerne uten videre, (vi kan holde Politiet utenfor dette scenariet), og de lar meg beholde en prosentandel av pengene mine. Men jeg blir ikke akkurat gitt et valg om jeg vil bidra eller ikke. Og det er konsekvenser av å forsøke å la være å bidra. For det første er det reguleringer på hvordan penger kan… Read more »

Gullstandard
9 years ago

Og så forlanger ikke typene i bakgata at du skal være takknemlig for alt de gjør for deg, og/eller bygde landet.

Konrad
9 years ago

Nå er det også verdt å merke seg at mens det offentlige forbruk har gått opp med 10-15 mrd pr år så har privat forbruk økt med 30-40 mrd pr år.

Andy
Andy
9 years ago

Konrad:
FriFagbevegelse hevder riktignok at privat konsum enkelte år (riktignok noe gamle tall) har økt med det dobbelte av offentlig konsum, og at det i 10-års-perioden 1994–2003 var en differanse på 0.7% (3.4% årlig mot 3.7% årlig), og deres tall er formodentlig ganske oppblåst i forhold til sannheten.

Så jeg skulle gjerne spurt etter dokukumentasjon på påstanden, hadde det bare ikke vært for det at argumentet ditt er fullstendig irrelevant!

Fra arkivet