Ukategorisert

1 790 kroner per innbygger til kultur

Jo større kulturbudsjettet er, desto mindre blir det i egen pengebok til å prioritere de kulturuttrykk som hver enkelt av oss ønsker å styrke.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at skattefinansiert kultur får betydelig med plass i kommunale og fylkeskommunale budsjett.

Kommunene i Norge brukte i gjennomsnitt 1 790 kroner per innbygger til kulturformål i 2011, en økning på tre prosent sammenlignet med 2010. I tillegg kommer statlig kultur som ikke blir presentert i dette SSB-dokumentet.

Det er rart at et stort flertall av norske borgere ønsker et samfunn der politikerne skal gjøre prioriteringer på vegne av hvert enkelt individ. Det er uforståelig at troen på politikerne er så stor i det norske samfunnet!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer