Ukategorisert

Snusbrukerne betaler for velferdsstaten

Det er svært delte meninger om snus er skadelig. Sammenlignet med mye annet norske borgere foretar seg, er snus helsefrembringende.

I regjeringens forslag til statsbudsjett ønsker regjeringen å straffe snusbrukerne med et avgiftshopp på 2,2 prosent. Det gir penger i statskassen, penger som politikerne bruker til å drive velferdsstaten. Avgiftene på snus gir også grensehandel, trolig betydelig grensehandel. Sammenlignet med Sverige er snus veldig, veldig, veldig dyrt i Norge.

De store avgiftene på snus er urimelige og ulogiske, men det er sosialdemokratiet i et nøtteskall.

Det er kun dager siden TV2 avslørte at det ble jukset med en forskningsrapport om snus. Juks som gjorde snus farligere enn det er. Eller; er snus farlig går det kun utover hver enkelt bruker. Det er ingen ting som heter passiv snusing!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer