Ukategorisert

Jens Burma, ikke Myanmar

Det blir vanskelig å få journalister og andre til å bruke navnet Burma når Statsministerens kontor støtter regimet og bruker navnet Myanmar på landet til fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Tidligere har stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Peter N. Myhre, bedt om at så mange som mulig bruker Burma og ikke Myanmar når de omtaler landet. Årsaken er at det var militærdiktaturet som omdøpte landet. Demokratiforkjemperne bruker konsekvent Burma.

I dag har Statsministerens kontor sendt ut en pressemelding og den norske statsministeren har valgt navnet Myanmar. Deprimerende!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Men når skjedde egentlig dette skiftet offisielt i Norge? Så vidt jeg kan se fra Wikipedia ble Burma til Myanmar allerede i 1989, men når jeg gikk på skole på 90-tallet kan jeg ikke huske at vi kalte det Myanmar av den grunn.

Ikke at det var et land som var oppe daglig i undervisningen, men vi brukte nå Burma de gangene vi var innom temaet i hvert fall .

På den annen side – undervisningsmateriellet og kartene våre var jo ikke alltid av nyeste dato så kanskje det bare var en anakronisme 🙂

Fra arkivet