Ukategorisert

Jens Burma, ikke Myanmar

Det blir vanskelig å få journalister og andre til å bruke navnet Burma når Statsministerens kontor støtter regimet og bruker navnet Myanmar på landet til fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Tidligere har stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Peter N. Myhre, bedt om at så mange som mulig bruker Burma og ikke Myanmar når de omtaler landet. Årsaken er at det var militærdiktaturet som omdøpte landet. Demokratiforkjemperne bruker konsekvent Burma.

I dag har Statsministerens kontor sendt ut en pressemelding og den norske statsministeren har valgt navnet Myanmar. Deprimerende!

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
8 years ago

Men når skjedde egentlig dette skiftet offisielt i Norge? Så vidt jeg kan se fra Wikipedia ble Burma til Myanmar allerede i 1989, men når jeg gikk på skole på 90-tallet kan jeg ikke huske at vi kalte det Myanmar av den grunn.

Ikke at det var et land som var oppe daglig i undervisningen, men vi brukte nå Burma de gangene vi var innom temaet i hvert fall .

På den annen side – undervisningsmateriellet og kartene våre var jo ikke alltid av nyeste dato så kanskje det bare var en anakronisme 🙂

Fra Liberalerens arkiv

  • Norske tilstanderNorske tilstander
    På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
  • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
    Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
  • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
    Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?

Verdt å få med seg