Ukategorisert

Tvang avler tvang

I 2010 ble det innført sesjonsplikt for kvinner, altså en tvangsordning. Kvinnelig sesjon ga ikke økt kvinneandel i Forsvaret.

Nå vil Per Sverre Opedal i Hæren gå lengre. Han ønsker kjønnsnøytral verneplikt, ifølge ulike medieoppslag i løpet av ettermiddagen og kvelden. Vi har hentet vårt eksempel fra VG Nett.

Verneplikt, eller militær førstegangstjeneste ettersom det er lite igjen av den gamle vernepliktsordningen, er det nærmeste vi kommer slaveri i Norge. Per Sverre Opedal ønsker også kvinnelige slaver. For han og hans avdeling er det ikke nok med bare menn.

I Norge ønsker de fleste et arbeidsmarked der alle får takke ja eller nei til et jobbtilbud. Verneplikten eller militær førstegangstjeneste bryter fullstendig med denne friheten.

Verneplikt er trolig å kaste bort skattefinansierte penger på noe som ikke virker. Det er hovedårsaken til profesjonaliseringen av Forsvaret de siste 10-15 årene. Til tross for at tvang ikke fungerer spesielt godt ønsker Per Sverre Opedal å utvide ordningen med tvang til også å omfatte unge kvinner.

Det er kun et bittelite mindretall som i dag gjennomfører førstegangstjeneste. Et årskull i Norge består av cirka 60.000. Av disse velger Forsvaret ut cirka 10 000 til å gjennomføre førstegangstjeneste. Hvorfor større tilgang på ungdommer når kun en bitteliten del av årskullet gjennomfører tjenesten? Galskap! Eller; Per Sverre Opedal ønsker å pine en større del av befolkningen.

Kvinnelig verneplikt er meningsløst. Det er ekstremt dumt! Nå bør Per Sverre Opedal, andre forsvarstopper og politikere ta det riktige skrittet, nemlig å velge frihet. La oss avvikle det som er igjen av verneplikten!

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.