Ukategorisert

Ny runde med snoking

Det politiske flertallet tillater fortsatt snoking i privatøkonomi og private spørsmål. Fra fredag 19. oktober er det mulig å sjekke hva venner, uvenner og andre tjente i 2011.

Det ble fra 2011 slutt på søk i skattelister via nettaviser. Det var Stortinget som sørget for nødvendige innstramninger i en praksis som var som ville vesten. Hensikten var blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene.

Fortsatt har mediene tilgang til opplysningene. Det betyr at de selger aviser og skaffer seg sidevisninger på nett gjennom publisering av privat materiell. Hva en person tjener er et helt privat spørsmål som allmenheten har lite med. Deler av denne helgen blir sikkert brukt på slarv om forskjellige kjendiser i norske redaksjoner.

Vanlige borgere som ikke er tilknyttet en redaksjon som har avtale med Skatteetaten, kan søke i skattelistene ved innlogging på MinID/IDporten. Søkene anonymiseres dessverre og det er mulig å se på likningsopplysninger for til inntil 500 personer per måned.

Liberaleren sammenligner denne ordningen med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Offentliggjøring av helt private tall gjødsler misunnelse og er det noe vårt samfunn har for mye av, er det misunnelse.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer