Notiser

Vil overvåke pedofile med GPS-sender

I Storbritannia vil pedofile som løslates fra fengsel utstyres med en sporingsbrikke, ifølge P4.

Galskap!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
9 years ago

Dette høres ut som et meget dårlig forslag. Selv om man skulle legge alle prinsipielle betenkeligheter til side, gjenstår et par praktiske som vil gjøre et slikt system mer eller mindre ubrukelig: a) GPS vil være nytteløst innendørs; sannsynligvis må brikkene også utstyres med en GSM-modul for å kunne gi posisjonsdata også innendørs. (Ville tro de uansett har dette, slik at brikken kan ringe hjem om den beveger seg (innen/uten-)for et gitt område). b) Mobildekning kan imidlertid også falle ut; om man vil overliste en slik løsning, holder det om man går et sted man ikke har mobildekning, dekker til… Read more »

Fra arkivet