Ukategorisert

Vil effektivisere staten

Åslaug Haga vil ha færre departement. Den økonomiske gevinsten er ikke veldig stor, men det er en økonomisk gevinst.

Det er i hennes siste bok at hun foreslår å slå sammen en rekke departementet, blant annet Næringsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. Færre departement skal gi mer helhetlig politikk, ifølge Åslaug Haga som har vært statsråd i den rødgrønne regjeringen.

Forslaget om færre departement er godt. Uansett hvilken regjering vi får etter valget i 2013, bør regjeringssjefen sørge for betydelige endringer i departementstrukturen.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
arasnanda
8 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Vil effektivisere staten : Åslaug Haga vil ha færre departement. http://t.co/pBSO1I9h

Andy
Andy
8 years ago

1) Slå sammen landbruk og fiskeri. For det første logisk å slå sammen, for det andre nyttig om landbruksmafiaen ser førstehånds hvem og hva de ødelegger for med proteksjonistiske tollmurer og idiotsubsidier. 2) Slå sammen kommunal-, arbeids-, miljø- og kultur-dep’ til et innenriks-dep. 3) Legg barne- inn under utdanning og forskning. Fjern likestillings- og inkluderings- bitene av det. 3) Bli kvitt de mest idiotiske navnene, som “kunnskapsdepartementet” – hah, fnys! Utdanning. Basta! 3b) Forenkle navnene, bli kvitt de halv-kilometer lange navnene som “Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet”, “justis og beredskap”, “helse og omsorg”, osv. Hva er galt med Administrasjonsdep., Justisdep., Helsedep.?… Read more »

Mest lest

Fra arkivet