Ukategorisert

Den gamle stortingssalen 1814–1854

Vil du besøke Stortingets første tilholdssted og skue utover lokalene der Norges grunnlov og selvstendighet ble forsvart i tiden etter 1814?

Søndag 4. november klokken 16 åpner stortingspresidenten en utstilling i tilknytning til den gamle stortingssalen på Norsk Folkemuseum. Arrangementet er åpent for publikum, ifølge Stortinget.no.

Det var Christiania (Oslo) Katedralskoles lokaler i Dronningens gate som ble brukt som stortingssal fra høsten 1814 og frem til 1854. Da bygningen skulle rives for å gjøre plass til nytt hovedpostkontor, ble den gamle stortingssalen bevart og flyttet til Norsk Folkemuseum i 1914.

Den gamle stortingssalen har hatt en tilbaketrukket tilværelse på folkemuseets besøkssenter i nesten 100 år. Men den 4. november 2012 åpner en utstilling i tilknytning til den gamle stortingssalen og lagtingssalen som setter lokalene inn i sin historisk viktige kontekst. Utstillingen er laget i samarbeid med stortingsarkivet.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.