Ukategorisert

Den gamle stortingssalen 1814–1854

Vil du besøke Stortingets første tilholdssted og skue utover lokalene der Norges grunnlov og selvstendighet ble forsvart i tiden etter 1814?

Søndag 4. november klokken 16 åpner stortingspresidenten en utstilling i tilknytning til den gamle stortingssalen på Norsk Folkemuseum. Arrangementet er åpent for publikum, ifølge Stortinget.no.

Det var Christiania (Oslo) Katedralskoles lokaler i Dronningens gate som ble brukt som stortingssal fra høsten 1814 og frem til 1854. Da bygningen skulle rives for å gjøre plass til nytt hovedpostkontor, ble den gamle stortingssalen bevart og flyttet til Norsk Folkemuseum i 1914.

Den gamle stortingssalen har hatt en tilbaketrukket tilværelse på folkemuseets besøkssenter i nesten 100 år. Men den 4. november 2012 åpner en utstilling i tilknytning til den gamle stortingssalen og lagtingssalen som setter lokalene inn i sin historisk viktige kontekst. Utstillingen er laget i samarbeid med stortingsarkivet.

Mest lest

Arrangementer