Ukategorisert

Fortjener ikke Linstad utmerkelse fra kongen?

Noen tror visst at motstanden mot at Trond Ali Linstad skal få Kongens fortjenestemedalje i sølv handler om å kneble en person på grunn av hans ekstreme meninger. Det er fullstendig misforstått.

Liberaleren er tilhenger av ytringsfrihet i sin reneste form. Det er en ubetinget fordel å få meninger og holdninger ytret – for dermed å kunne ta til motmæle, og debattere ytringenes innhold. Å undertrykke meninger betyr ikke at disse meningene forsvinner. De lever videre, under overflaten. Uimotsagt.

Liberaleren tror på menneskets medfødte rettigheter. Mennesket eier seg selv, og dermed retten til å ytre seg. Det påhviler derimot ingen andre hverken å høre på, viderebringe eller akseptere en persons eller grupperings meninger og holdinger.

Ut fra ovenstående prinsipper, som Liberaleren regelmessig klargjør, er det absurd å tro at vi ved å gå mot at Trond Ali Linstad får Kongens fortjenestemedalje i sølv undertrykker hans meninger. Tvert imot. Vi vil at meningene og holdningene hans skal frem i lyset. Fordi det han står for er så langt unna vårt grunnsyn at vi vil ha anledning til å argumentere mot ham.

Liberalerens redaksjon er motstandere av monarkiet. At kongehuset blamerer seg selv ved å gi en utmerkelse til Trond Ali Linstad ville derfor greit for vår «sak»; å avskaffe monarkiet i Norge.

hvorfor engasjerer vi oss da så sterkt mot at Trond Ali Linstad skal få kongens fortjenestemedalje i sølv?

Begrunnelsen for at Linstad skulle få utmerkelsen er jo hans innsats for integrering av innvandrere i Oslo. Dèt er jo positivt, forutsatt at gjerningene hans faktisk bidrar til integrering. Han får altså utmerkelsen for gjerninger, ikke meninger.

Problemet med gå i ham en utmerkelse er at det kan oppfattes som en påskjønnelse til hans meninger. Og utmerkelsen kan bli brukt for å løfte meningene hans opp; Se, disse meningene er autorisert av kongen selv!

Derfor:

Liberaleren ønsker ikke å bidra til utbredelse av konspirasjonsteorier om jødenes makt i Norge og verden forøvrig. Liberaleren ønsker ikke å bidra til jødehat.

Liberaleren ønsker ikke å bidra til hvitvasking av eller forståelse for prestediktaturet i Iran, eller at deres ideologi, holdninger, eller styresett skal få flere tilhengere i Norge.

Liberaleren ønsker ikke å bidra til at Ayatolla Khomeini anses som noe forbilde i noen ideologisk, politisk eller religiøs sammenheng.

Liberaleren ønsker ikke å bidra til at det rakkes ned på rettsstaten og demokratiet i Norge, eller forutsetningene for vårt samfunnssystem; individuelle rettigheter som personlig frihet, ytringsfrihet og religionsfrihet.

Liberaleren ønsker ikke å bidra til at homofili som legning eller homofilt samliv stemples som avvik og uønsket i samfunnet.

Liberaleren ønsker ikke å bidra til et kvinnesyn som fratar kvinner retten til selv å bestemme over sitt liv, sitt utseende og påkledning.

En kongelig utmerkelse til Trond Ali Linstad ville bidratt til det motsatte av hva Liberaleren ønsker om de ovennevnte temaer.

Uansett hvor prisverdige Linstads handlinger måtte være oppveier de ikke meninger som undergraver det liberale demokratiets eksistens og prinsipper. Forsvaret av dem kommer først. Ihvertfall for Liberaleren.

Samleside for Liberalerens artikler om tildelingen av Kongens fortjenestemedalje til Trond Ali Linstad.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Jeg synes å registrere av uttalelsene fra Linstad selv og hans nærmeste går på å forklare/bortforklare synet på jøder. Han vinkler det til at det er ikke så mye jødene han har noe i mot, men staten Israel og dens oppførsel. Dette er et fiffig retorisk grep – mange nordmenn er uenige med hvordan Israel bøller rundt ned i Midtøsten, selv om man godt kan vedgå at Hamas neppe kan sies å være helt uskyldsrene heller. Slik skal den jevne nordmann slå seg til ro med at Linstad er da slettes ikke ekstrem på noe vis, og da er det… Read more »

Pleym
Pleym
9 years ago

Det hjelper lite å kritisere den israelske regjeringens politikk i de okkuperte områdene, hvis man konsekvent sier «jøder» og «jødisk innflydelse». Da blir det bomskudd, uansett.

Og resten av listen? Nei, det hører vi ikke så mye om akkurat nå. Bra at LLH har engasjert seg.

Pleym
Pleym
9 years ago

UD har vel kanskje noen synspunkter på støtten til Irans atomvåpenprogram – og deres fengsling og tortur av representanter for opposisjonen? Får håpe vi hører noe fra Barth Eide.

Konrad
9 years ago

Linstad kobler kritikk av Israel med konspiranoide ideer om jøder som gruppe:
«Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes.»

Dette har ingenting med relevant og saklig kritikk av Israel å gjøre. Det er klassisk anti-semittisk tankegods Linstad fremmer.

Konrad
9 years ago

Jeg er helt på linje med Pleym i denne saken. Men da må vi også passe på å være prinsippielle den dagen en annen person som har gjort mye bra arbeid i lokalsamfunnet samtidig viser seg å ha flagget f.eks. anti-muslimske standpunkt.

Per-Willy Amundsen var ganske tøff i trynet på TV i går, men Amundsens holdninger overfor innvandrere og muslimer er ikke så mye bedre enn Linstads.

Hva om f.eks. Hallgrim Berg skulle få kongens sølv for sitt arbeid for folkemusikk og tradisjoner i Hallingdal? Isolert sett så kan han fortjene det.

kjell
kjell
9 years ago

Hva man skal være svært, svært blåst og bortevekk for overhodet å klare å sette en sammenligning mellom Hallgrim Berg og en slik person som Linstad.

Andy
Andy
9 years ago

@Konrad: Kanskje pirking, men jeg ser ikke helt hvordan det at Hallgrim Berg eventuelt skulle ha fått kongens fortjenestemedalje er sammenliknbart. At han er pro Israel og skeptisk til radikal islam er ikke helt det samme (eller motsatte, om du vil) av Lindstad. HB har ikke gått ut med muslimhets (å være skeptisk til ekstremister innenfor en religion er ikke det samme som hets av en folkegruppe). Han har vel heller ikke (så vidt jeg vet) kommet med nedsettende eller rasistiske uttalelser om arabere generelt. Eller uttalt seg om andres legning. Eller støttet diktaturer. Eller støttet dødsstraff. Eller kvinnediskriminering. Eller… Read more »

Konrad
9 years ago

Nå er det jeg fritt frem å være mot homofili. Det er også fritt frem å være for dødsstraff (som praktiseres hos vår nærmeste allierte). Ved markeringen av Krystallnatten sa Hallgrim Berg: «Det farligste er dog den manglende kunnskap en har når det gjelder islam. Fra profetens død i 632 har de erobret så store områder i verden at de har herredømme over 1,5 milliarder mennesker. Det de vil er å underlegge hele verden for Allah. Derfor må jøder og vi andre vantro utryddes…» Osv.osv. Hallgrim Berg er ikke primært opptatt av ekstremister. Nå er ikke dette en diskusjon om… Read more »

trackback
9 years ago

[…] Ali Linstad kan forsvares av prinsipielle grunner. Aftenposten avslo igår et innlegg bygget på Liberalerens kommentar om hvorfor vi er mot tildelingen. Men innlegget er postet i nettdebatten efter Åmås’ kommentar.Delta i debatten, du ogå! […]

Fra arkivet

 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.