Ukategorisert

Ny avgift i anmarsj?

Vel kanskje, ifølge kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Det var Arve Kambe, stortingsrepresentant for Rogaland Høyre, som hadde sendt inn spørsmål til kulturministeren om hva som kan gjøres for å sikre inntekter til filmfestivaler.

Bakgrunnen for spørsmålet er at DVD- og blu-raysalget er kraftig redusert. Det gir mindre inntekter til film- og kinofondet, som igjen gir tilskudd til filmfestivaler.

Kulturministeren opplyste i Stortinget i dag, at departementet utreder en ordning med en ny avgift på omsetning av elektroniske videogram. Penger fra denne eventuelle nye avgiften skal sørge for inntekter til film- og kinofondet. Det betyr etter Liberalerens mening, at politikerne fortsatt skal kjøpe seg stemmer gjennom betydelig økonomisk støtte til norske filmfestivaler. Ja, regningen for festivalstøtten er det fortsatt filmkjøperne som skal betale. Sosialdemokrati ja, men rettferdig er det ikke!

Norge er dyrt land på grunn av skatter og avgifter! Elskere av film skal ikke snike seg unna fellesskapsregningen!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
    Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
  • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
    Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.