Ukategorisert

Pressestøtten dreper lokalradiostasjoner

Pressestøtten er urettferdighet satt i system.

Kulturminister Hadia Tajik kritiserer Høyre og Fremskrittspartiet for å kutte i pressestøtten i partienes forslag til statsbudsjett for 2013. Hun mener kuttpolitikken vil bety at mange aviser vil bli avviklet.

Hun har trolig rett i påstanden, en påstand som er på trykk på nettstedet til Rogalands Avis, men hun glemmer at pressestøtten har sørget for ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om den samme oppslutningen. Ordningen med pressestøtte har trolig medført at en rekke lokalradiostasjoner har gått konkurs de siste 10-15 årene; rett og slett fordi disse selskapene ikke kan konkurrere med aktører som mottar skattefinansierte penger.

La oss bruke et eksempel som skribenten kjenner svært godt:
I Nordkapp kommune, en kommune med 3 200 innbyggere, er det en lokalavis som Finnmark Dagblad eier og det er en lokalradio som nå er et samvirkeforetak. Lokalavisa Finnmarksposten får i 2012 kroner 713 543 i pressestøtte. Radio Nordkapp får kroner 0. Det er omtrent et «guds under» at Radio Nordkapp fortsatt er på lufta!

Politikerne skal sørge for så like konkurransevilkår som mulig. Det betyr at ordningen med pressestøtte må avvikles!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer