Ukategorisert

Små forskjeller mellom ny og gammel regjering

Arbeiderparti-apparatet lyver eller kommer med ting de ikke har peiling på!

I dag kom et nytt informasjonsskriv fra Arbeiderpartiet på e-post. E-posten er signert Marthe Scharning Lund, valgkampsjef i Arbeiderpartiet.

I deler av e-posten skriver Scharning Lund følgende:
–Etter at opposisjonen har lagt frem sine programforslag og sine alternative statsbudsjett er én ting klart: Et regjeringsskifte neste år med Erna Solberg som statsminister og Siv Jensen som finansminister vil føre til store skattekutt. Det går ut over inntektene til velferd, det svekker omfordelingen i samfunnet, skriver Marthe Scharning Lund.

Ve, vel, vel; Høyre har i sitt alternative statsbudsjettforslag nesten ikke funnet plass til reduserte skatter og avgifter. FrP er omtrent på sitt vanlige nivå med et par og tjue milliarder kroner som forresten er småpenger i den store sammenheng. Retorikken til Marthe Scharning Lund kan være noe av årsaken til at de såkalte høyrepartiene har plassert seg i sentrum. Påstander om at skattekutt reduserer velferden kan skremme politikere som ønsker oppslutning. Marthe Scharning Lund du skremmer politikere som burde frontet frihet, du skremmer Erna Solberg og Siv Jensen. Resultatet blir en stor, kjedelig sosialdemokratisk lapskaus der det er vanskelig å skille ingrediensene fra hverandre.

Dersom Arbeiderpartiet legger seg på denne linjen i valgkampen 2013, kommer valgkampen til å bli fryktelig frustrerende for mange av oss som er opptatt av politikk.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Istedenfor å forsøke å sverte politiske motstandere, bør det største regjeringspartiet kanskje heller forsøke å forklare velgerne hvorfor de hegner om erklærte antisemitter i eget parti? Er det av redsel for å skyve fra seg stemmeberettigede med den samme holdningen? Eller er det fordi hatet mot staten Israel nå er blitt så dypt i Arbeiderpartiet, at man ikke lenger er istand til å se forskjellene mellom en legitim kritikk av en statsdannelses politikk og ren og skjær hat-retorikk? De kan jo også forsøke å forklare nylogismen “ytringsansvar”, som tydeligvis skal gjelde for alle andre enn dem selv… Som vi ser,… Read more »

Mest lest

Fra arkivet

 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
  Willochregjeringen forandret Norge.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?