Ukategorisert

Dette kan ikke bli vedtatt!

Eller teoretisk er det mulig, men i praksis er det helt umulig å gjennomføre forbud mot såkalte usunne matvarer.

Det er Helsedirektoratet som har levert et høringssvar og formynderne i direktoratet går veldig langt. De ønsker reklameforbud for såkalt usunn mat. Det vil for det politiske flertallet være vanskelig å redusere ytringsfriheten så mye som Helsedirektoratet ønsker. Det er en utenkelig tanke, også i formynderstaten Norge.

Et annet sentralt spørsmål politikerne kommer til å stille i denne debatten, er hva som er usunne matvarer. Helsedirektoratets forslag rammet ikke bare forbud mot å markedsføre brus og sjokolade, men også melkeprodukter og frokostpålegg. At det skal bli ulovlig å markedsføre frokostprodukter i Norge, er på en tirsdags formiddag like før jul helt utenkelig. Så gale kan ikke valgte politikere være!

Stryk til divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet, som i VG gir forbudsgalskapen et ansikt!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer