Ukategorisert

Eksempel på politisk prioritering

De som forsvarer systemet med at politikerne tar penger fra borgerne i form av skatter og avgifter, forsvarer et system der Statens vegvesen bruker 13 millioner kroner for å sikre dette insektet.

Politikerne er vanlige mennesker, og disse menneskene tar penger fra andre helt vanlige mennesker. Av det som blir tatt blir ulike prioriteringer gjort og det er vanskelig på en troverdig måte å påpeke at en prioritering er bedre enn en annen. Dermed sliter Liberaleren med å påstå at politikere som vil bruke penger på kultur er bedre enn de som vil bruke millioner av kroner på insekter. Menneskene er forskjellige og vi har ulike prioriteringer. Dette gjelder også politikerne.

Det beste og mest rettferdige er at borgerne får beholde så mye penger som mulig, for så å gjøre egne prioriteringer. Jeg skjønner at mange synes staten liberalister ønsker et motbydelig, men det er mulig kutte flere hundre milliarder kroner i den norske modellen. At mennesker får beholde egne penger betyr ikke mindre velferd!

Skatt er et verdispørsmål
Skattenivået definerer hvor mye politikerne skal bestemme over borgerne, og i dag har politikerne altfor stor makt over oss. Skattenivået definerer hvor omfattende staten skal være, og i dag er den norske staten altfor stor.

La skattedebatten være det den er, en debatt om verdier.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer