Notiser

Registering av fødselsdato?

Mye blir gjort for at mindreårige ikke skal få kjøpe øl.

Den nye løsningen med å taste inn fødselsdatoen er godkjent av Datatilsynet, skriver Nettavisen.

Fortsatt vil nok de under 18 år få venner og bekjente til å gjøre innkjøp med de ulempene dette gir.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Men er det bare fødselsdato man taster inn her? For noen uker tilbake var det jo noe om en gammel dame som måtte taste inn hele fødselsnummeret. Bare datoen ser jeg jo ikke noen personvernsmessige hensyn rundt, men personnummeret skulle de ikke behøve. Ja, jeg forstår grunnen til det – nemlig at du ikke skal kunne dikte opp falskt nummer i farta vet at de algoritmisk sjekker om det er et gyldig nummer du oppgir. Men akkurat som de kan regne ut om nummeret er gyldig kan jeg trolig generere nummere som er gyldige selv om de er falske så… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
9 years ago

Jeg har vondt for å se hvordan dette skal hjelpe andre enn produsentene av kalkulatorene fødselsdatoen skal tastes inn på.

Som Andreas påpeker hadde man før klistremerker som gjorde oppmerksom på at ølkjøper måtte være født før dagens dato år 19XX for å kunne kjøpe øl; så lenge den butikkansatte vet hvilken dato det er, er dette idiotsikkert.

Eller, sagt på en annen måte – før måtte de vite hvilken dato det var.

Nå må de taste inn seks-åtte-elleve sifre uten å gjøre feil, hvorpå de må tolke resultatet. Litt usikker på gevinsten…

Fra arkivet