Ukategorisert

Nesten hele befolkningen er overtroisk

Ved årsskiftet var 77,2 prosent av befolkningen medlemmer i Den norske kirke. Den norske kirke hadde 1. januar 2012 over 3,8 millioner medlemmer.

Årsaken til at Den norske kirke står sterkt i befolkningen, er at det politiske flertallet har prioritert en aktør fremfor andre aktører som faktisk kjemper om de samme medlemmene.

Tros- og livssynssamfunn som er utenfor Den norske kirke hadde 484 500 medlemmer per 1. januar 2011.

Tallene kommer fram i Kulturstatistikken 2011 som Statistisk sentralbyrå har publisert.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Den norske kirke har ikke akkurat lagt til rette for en «meld deg ut her»-funksjon på websidene sine heller akkurat. Du må levere inn skjema til din lokale menighet («min» menighet er selvfølgelig tåpelig all den tid jeg faktisk ikke ønsker å være med der) og du får ikke noen kvittering eller noe. Når jeg leverte skjemaene noen år tilbake så fikk jeg en mistanke om at papirene ikke var ekspedert som ønsket (på bakgrunn av noe annet fjas jeg fikk fra menigheten). En liten tlf kunne bekrefte at «ehh, jo, de papirene ligger her, men er visst ikke utført».… Read more »

Roy Steffensen
9 years ago

Skjønner ikke poenget med at så mange liberalister harselerer med kristen tro, eller religioner i det hele tatt.

Hvorfor kalle det overtro bare fordi man selv ikke tror? Er man liberalist respekterer man andre personer sine valg og måter å leve på, uten å komme med nedsettende betegnelser.

Overskriften «Nesten hele befolkningen er troende» ville vært mye mer passende.

Husk at det finnes liberalister som også er troende.

Andreas
Andreas
9 years ago

Sånn rent bortsett fra at religiøse institusjoner historisk sett er alt annet enn liberale? Og at harselering med de troende blir en måte «å ta igjen»? Det er riktig at det finnes liberalister som en troende. Det finnes også oppegående mennesker som er troende, og en har ikke nødvendigvis koblet ut all rasjonell tenking selv om en er troende. Men som BMS sier så er det overtro når man ikke kan forklare det rasjonelt. Det er selvfølgelig helt gyldig å tro på både Gud, Allah, engler, julenissen og hva man måtte ønske. Det blir semantikk om man anser «tro» eller… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

@Roy:
Jeg formoder at du kaller de gamle vikingenes åsa-tro for overtro? På linje med tro på nisser og troll?
Kan du i såfall peke på en prinsipiell forskjell på kristen tro og åsa-tru?

Alle (de aller, aller fleste i hvert fall) religiøse rundt om i verden tror at deres egen tro en den eneste sanne og riktige. Så det eneste vi kan være absolutt sikre på er at de aller, aller fleste (kanskje alle) tar feil. Mao. er så godt som all (eller absolutt all) tro overtro.

Fra arkivet