Ukategorisert

Salgsbevilling for tobakk

Det er for utrolig til å være sant.

Regjeringen har lagt fram endringer i tobakkskadeloven. Det har vært ventet, men i dag kom det endelige forslaget om en bevillingsordning på salg av tobakk. Det er et håpløst forslag, det er et forslag der politikerne kan gi ulike aktører i næringslivet bedre vilkår enn andre. Politiske konsesjoner kolliderer med Liberalisme. Denne regjeringen er illiberal!

Regjeringen karakteriserer disse forslagene som de viktigste, i en pressemelding som er lagt ut på Regjeringen.no:

«•Innføring av kommunal bevillingsordning for salg av tobakk, for å hindre barn tilgang til tobakksvarer
•Styrking av barns rett til vern mot passiv røyking
•Alle skoler og barnehager gjøres tobakksfrie både inne og ute
•Påbud om røykfrie inngangspartier til helseinstitusjoner og offentlige virksomheter»

Restriksjoner avler restriksjoner. Kampen mot tobakk er bevis godt nok!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Solvik_liberal
9 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Salgsbevilling for tobakk : Det er for utrolig til å være sant. Et enklere Norge? Jau,jau!
http://t.co/Iq

Unvalidate
Unvalidate
9 years ago

1. bevilligning kan være greit
2, 3 og 4 .. tviler

Lars
Lars
9 years ago

Det neste blir vel at KrF og Godtemplar-ordenen skal drive husinkvisisjoner??? Å fjerne 10-pakningene virker idiotisk, all den tid man i New York forbyr store brusglass med hensikt å redusere bruken av sukker. Det som kanskje kunne hatt en virkning, hvis de absolutt må regulere dette, var å få tobakken inn i egne butikker, så folk slapp å ha det tilgjengelig der de kjøper mat. Bevillingsordning høres tungvint og dyrt ut. Og avgiftsøkning er en form for økonomisk undertrykking. Tror ikke avgifter virker inn på forbruk, det er bare staten som er blitt grådig. Dette med «barns vern mot passiv… Read more »

Fra arkivet