Ukategorisert

AUFere har vist vei

Medlemmer i AUF har de siste årene vist at ungdommer kan være like modne og reflekterte som såkalt voksne borgere.

AUFere er et godt bevis på at ungdommer kan og vil. Senk stemmerettsalderen, gjør det nå!

Etter terroraksjonene i Norge er det mange, mange AUFere som imponerte voldsomt. De har stått opp for prinsipper i den liberale rettsstaten og forsvart standpunktet med stor troverdighet. Blant det beste med rettsoppgjøret mot Anders Behring Breivik, er måten AUFere har taklet hele situasjonen. AUF har bevist at ungdommer trolig er smartere enn før. Nå skulle det forresten bare mangle ettersom Norge bruker ekstremt med skattefinansierte penger på utdanning.

Ronja Breisnes i Bergen AUF har et ypperlig innlegg for lavere stemmerettsalder på nettstedet Ytring.no. Hun er klinkende klar og har helt rett i at stemmerett for 16-åringer er en ypperlig sjanse til å gjennomføre mer åpenhet og mer demokrati. Er det noe politikerne har snakket om etter 22. juli 2011, er det mer åpenhet og mer demokrati!

AUF; Liberaleren er uenige med dere i veldig, veldig, veldig mye – men dere har vært store og voksne i en vanskelig tid. Belønningen bør være at vi utvider demokratiet!

Når borgerne gjennom valg utpeker de som skal styre landet, understreker dette det grunnleggende prinsippet om at all makt utgår fra folket. Unge menn og unge kvinner er en helt naturlig del av folket.

Tags:

Mest lest

Arrangementer