Ukategorisert

Dette er et skummelt forslag, veldig skummelt

Det er viktig med fokus mot voldtekt, men ikke alle forslagene som fremmes er like gode. Sandra Borch, leder i Senterungdommen, leker med viktige prinsipp.

Smak på en liten del av det hun har publisert på Senterungdommen.no:

«Bevisbyrden i injuriesaker i forbindelse med voldtektssaker må snus, slik at det ikke er kvinnen som må bevise at hun ble voldtatt, men gjerningsmannen som må føre bevis for at han ikke voldtok. En slik lovendring vil ikke innebære noen svekkelse av rettsvernet til personer som blir uskyldig anmeldt for voldtekt. Uskyldig anmeldte kan i følge loven kreve erstatning for grunnløs straffeforfølgelse..»

Sandra Borch; dette mener du ikke? Det er skrevet i Champagne-rus, ikke sant?

0 0 vurderinger
Vurdering
8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Unvalidate
Unvalidate
8 years ago

Noe må gjøres med systemet. Helt klart.
Hørt om historien hvor en datter anmeldte faren for overgrep, men innrømmet senere da det hele var løgn fra hennes side.

Som William Shakespear sa “love all,trust a few,do wrong to none” ….

lillienskiold
8 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Dette er et skummelt forslag, veldig skummelt:
http://t.co/9UMC152L

Andy
Andy
8 years ago

Det er ikke direkte overraskende at slik tanketom drodling kommer fra en senterpartist.

MarkusNygrd
8 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Dette er et skummelt forslag, veldig skummelt:
http://t.co/9UMC152L

Per
Per
8 years ago

Hvis denne dama får bli advokat fatter jeg ikke hvorfor Klomsæt ikke skal få være det!

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Ettersom injuriebestemmelsene er fjernet fra den nye straffeloven, vil hele diskusjonen være unødvendig dersom regjeringen får ut fingeren. Senterungdommens leder er imidlertid ikke den eneste som beskjeftiger seg med juridiske saker andre forstår seg på. Jeg tenker særlig på den tidligere SV-politiker og generalsekretær i Amnesty Norge, Petter Eyde, som på Dagsrevyen fredag 5. mars 2004 talte for omvendt bevisbyrde i voldtektssaker. Joda, dere leste riktig: Sekretæren for Amnesty Norge har talt for at en voldtektsanklaget skal måtte bevise sin uskyld, stikk i strid med både straffelovens intensjon, internasjonale menneskerettigheter (som godhetsfanatikerne ellers er så hissige på å påberope seg)… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Jeg ser at Borch nå har måttet svare for seg også i riksmediene. Hun har beklaget, og har også blitt imøtegått av sine egne. Holder det? Bare delvis. Som jeg viste i min forrige kommentar, er disse synspunktene ingenlunde nye, og de må imøtegås på faglig grunnlag, slik det har vært gjort også. Men jeg er enig med artikkelforfatteren i det betenklige i at noe slikt kan bli formulert av en med master i rettsvitenskap. Men jeg forstår Borchs fortørnelse, særlig på bakgrunn av visse røster som har hevet seg og hevdet at kvinnen selv må bære ansvaret hvis hun… Read more »

Andy
Andy
8 years ago

Jon Wessel-Aas har kommentert dette på en utmerket måte:
“Bevisbyrden for sannheten i anklager”: http://www.uhuru.biz/?p=1240

Mest lest

Fra arkivet