Ukategorisert

DLD-spørsmålet og ny regjering

Det blir virkelig spennende med sakene om datalagringsdirektivet dersom det blir ny regjering etter valget i 2013.

Høyre har i inneværende periode gitt blaffen i både partiprogram og viktige prinsipp, og partiet har støttet Arbeiderpartiets kamp for å implementere direktivet. Høyres samarbeidspartnere i neste valgperiode, altså FrP, venstre og KrF, har vært klare motstandere mot datalagringsdirektivet.

I programkomiteens utkast til nytt Venstre-program, er Venstre-politikerne klinkende klare når det gjelder datalagringsdirektivet: «Venstre vil: Fjerne EUs datalagringsdirektiv fra norsk lovverk om det blir implementert og arbeide nasjonalt og internasjonalt for at overvåking av privat kommunikasjon forutsetter rettslig kjennelse» .

Hele kapitelet om personvern i Venstres programutkast er verdt å lese. Programmet blir vedtatt av landsmøtet til våren.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer