Ukategorisert

DLD-spørsmålet og ny regjering

Det blir virkelig spennende med sakene om datalagringsdirektivet dersom det blir ny regjering etter valget i 2013.

Høyre har i inneværende periode gitt blaffen i både partiprogram og viktige prinsipp, og partiet har støttet Arbeiderpartiets kamp for å implementere direktivet. Høyres samarbeidspartnere i neste valgperiode, altså FrP, venstre og KrF, har vært klare motstandere mot datalagringsdirektivet.

I programkomiteens utkast til nytt Venstre-program, er Venstre-politikerne klinkende klare når det gjelder datalagringsdirektivet: «Venstre vil: Fjerne EUs datalagringsdirektiv fra norsk lovverk om det blir implementert og arbeide nasjonalt og internasjonalt for at overvåking av privat kommunikasjon forutsetter rettslig kjennelse» .

Hele kapitelet om personvern i Venstres programutkast er verdt å lese. Programmet blir vedtatt av landsmøtet til våren.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Alle unntatt Venstre kommer selvsagt til å snu og være for et ennå mer utvidet DLD pga. 22/7 selv om Gjørv-kommisjonen sier problemet ikke er for lite overvåkning og det ikke støttes av forskning. Det er jo flust med eksempler på at de som sitter i opposisjon kaster seg på enhver kritikk for å fremheve seg selv, for så å snu på hæla med en gang de er i maktposisjon.

Fra arkivet