Ukategorisert

Forbudet gir lovbrytere enorm økonomisk gevinst

Tollvesenet satt ny rekord i 2012; rekord i beslag av narkotika.
Forbudslinjen gir lovbrytere enorm fortjeneste og det er én av de viktigste årsakene til smugling av narkotika.

Det ble gjort 2 960 beslag i fjor, skriver Tollvesenet på nettstedet Toll.no. Det har vært økning i beslag av hasj, kokain, og amfetamin, mens det har gått noe ned for heroin. Antallet beslag er stabilt høyt for marihuana, khat og narkotiske tabletter. Når det gjelder beslaglagt mengde er det en økning for marihuana, heroin, amfetamin og narkotiske tabletter, mens den har gått ned for kokain, hasj og khat, melder Toll.no.

FrP, Høyre, Venstre, KrF, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har programfestet en narkotikapolitikk som stimulerer til illegal omsetning. Det er galskap at et flertall i alle partiene godtar så mye svart økonomi på dette området. Galskap!

Liberaleren ønsker en ny kurs slik at vi får kontrollert tilgjengelighet. Det er debatt blant liberalister hvor langt liberaliseringen skal gå, men denne nettavisen vil naturlig nok gå svært langt på grunn vår holdning til frihet og ansvar for egne handlinger. I et åpent marked vil det i stor grad være avgiftspolitikken som regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir stort spillerom for kriminelle. Lave avgifter gir omsetning på det vi kan omtale som lovlige utsalgssteder.

Den norske narkotikapolitikken er det beste eksemplet på at forbudet ikke fungerer. Et hvert menneske tilpasser seg begrensninger, og enhver regulering har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger. Tallene til Tollvesenet er en god bekreftelse!

Tags:

Mest lest

Arrangementer