Ukategorisert

Bakke-Jensen: Vil ha fylkeskommunen vekk innen fem år

Finnmark-representanten på Stortinget har fått massiv medieomtale i dag, blant annet i Finnmark Dagblad på grunn av uttalelsen om at fylkeskommunen er borte om fem år dersom det blir regjeringsskifte.

Det eneste litt merkelige i uttalelsene til Frank Bakke-Jensen, er at det vil ta fem år å effektivisere denne delen av offentlig sektor. Politikerne kan fjerne dette forvaltningsnivået raskere dersom Høyre og FrP blir den dominerende kraften i Stortinget etter valg 2013. Fylkeskommunens oppgaver kan enkelt overlates til kommuner og private aktører. Kun viljen setter begrensninger!

Å nedlegge fylkeskommunen er å effektivisere offentlig sektor, men den økonomiske gevinsten er nok mindre enn det mange tror.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer