Ukategorisert

Slike oppslag hører hjemme i Nord-Korea

Regimet i Nord-Korea hadde muligens vært stolt av slike oppslag. I Norge gjør det vondt at politikerne ønsker å regulere åpningstider hos de såkalte kebabsjappene.

Vann på mølla for nattmatforbudet, skriver rb.no. Over fire år etter innføringen er både politi og natteravner strålende fornøyd med virkningen av nattmatforbudet. Det kan bli viktige innspill for kommunestyret den dagen de igjen skal behandle forskriften, ifølge ingressen i oppslaget.

Da kommunestyret stemte for kebabforbudet for fire år siden, var Venstre det eneste partiet som stemte mot. Og ja; Liberaleren har tidligere skrevet om Lillestrøm-forbudet.

Det er helt vilt at kun et lite mindretall var imot da flertallet bestemte at kebabsjappene på Lillestrøm skulle stenge klokken 02:00. Et sånt forbudsforslag burde aldri blitt vedtatt. Et kommunestyre skal jo ikke bestå av nesten bare formyndere!

Debattene om nattmat i norske byer er formynderi av verste sort. Både aktører og kunder bør kunne inngå frivillige avtaler om mat uten noen former for restriksjoner. Dersom det er borgere som oppfører som seg skrullinger om natta, må politiet gjøre jobben og ta de det gjelder.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Solvik_liberal
9 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Slike oppslag hører hjemme i Nord-Korea, ikke i Norge:
http://t.co/U1UNyQ9v

Jone
Jone
9 years ago

Kebab sjappene bør vel etterhvert få seg sjenkebevilling slik at de kan ha nattklubbstempel og åpningstid som følger 😉

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Liberalisering av drosjemarkedet – fra fiasko til suksess?Liberalisering av drosjemarkedet – fra fiasko til suksess?
  Vet du hvem Taxi var? Eller hvorfor transport av nøkler var en lovende forretningsidé på 90-tallet?
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.