Ukategorisert

Ny landbrukspolitikk?

Da må FrP bli et stort parti etter valget i 2013.

Høyre, FrP, Venstre og KrF vil naturlig nok ikke fronte felles landbrukspolitikk, ifølge Nationen.

Forklaringen er enkel; på dette området er det politiske forskjeller og FrP er det partiet som vil gjøre endringer sammenlignet med dagens rødgrønne politikk.

I landbrukspolitikken er Høyre pusekatter. Venstre og KrF har familiær tiknytning til Senterpartiet i sentrum. Uten enorm forflytting av velgere og et mye større FrP forblir mye av landbrukspolitikken slik vi kjenner den i dag.

Høyre, KrF og Venstre hadde muligheter til å gjøre store endringer under Samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik i perioden 2001 til 2005. De benyttet ikke sjansen. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at dette kan bli situasjonen også i neste periode.

I landbrukspolitikk er det minimale forskjeller mellom Arbeiderpartiet og Høyre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer