Ukategorisert

Tenk tilbake…..

Liberalerens redaksjon ivrer ikke spesielt mye for skattefinansiert eldreomsorg, men fokuset på å hindre endringer er interessant og i tråd med det vi har skrevet tidligere.

Når Erna Solberg avviser FrPs politikk innenfor eldreomsorg, i et oppslag på Aftenposten.no, går tankene tilbake til sist Høyre var i regjering, i Samarbeidsregjeringen sammen med KrF og Venstre i perioden 2001 – 2005. En regjering som med få unntak ikke skilte seg spesielt mye ut fra dagens rødgrønne regjering. Ja Samarbeidsregjeringen hadde mindre skattefinansierte penger til rådighet og fikk vedtatt Friskoleloven og opphevet åpningstidsloven, men i stor grad var det en regjering som ønsket å styre borgerne fra vogge til grav.

De som tror på voldsomme endringer med mer frihet ved et eventuelt regjeringsskifte i høst, tror på julenissen. Skal en ny regjering endre kurs må FrP få deler av sin politikk gjennomført og lite tyder på at det vil skje knappe åtte måneder før neste stortingsvalg. Sosialdemokratiske system forblir sosialdemokratiske system også etter valget i september, uansett valgutfall.

PS; FrPs eldreomsorg er langt fra ideelt, men et eksempel i denne saken på motstanden mot å endre kurs.

Mest lest

Arrangementer