Ukategorisert

AUF-lag vil ha ny narkotikapolitikk!

Kampen for ny ruspolitikk gir resultat. Nå vil til og med Bergen AUF liberalisere deler av narkotikapolitikken.

–Dagens ruspolitikk er feilslått. Når Norge og Bergen ligger på Europa-toppen i overdosedødsfall, og når den narkotikapolitikken vi har nå ikke fungerer, må vi prøve noe nytt. Vi ser for oss et statlig monopol på utsalg á la Vinmonopolet. Vi ønsker en ny retning i ruspolitikken, og ser for oss at dette kan være veien, sier Øystein Hassel til BA.no, som innrømmer at det var uenighet også innad i organisasjonen.

Øystein Hassel er leder i Bergen AUF.

Liberaleren vil gå enda lengre, men det er ikke et sentralt poeng. Liberalister har i mange år krevd en ny narkotikapolitikk og det er ekstremt herlig at både AUF-lag, Unge Venstre, FpU og deler av Unge Høyre nå ønsker det samme. Folkens; vi er på rett vei!

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Athox
Athox
9 years ago

Hvorfor må vi alltid vente til Ap/AUF er enig i noe som ble foreslått av andre partier for opptil 10 år siden, før det skjer noe?

Når Ap eller AUF foreslår noe da er det plutselig kurant, men hvis Høyre eller FrP kommer med det samme forslaget først så er det horribelt og umenneskelig og blablabla.

Jævla idioter, hele det norske folk. Dere lever 10 år tilbake i tid.

Anita Nyholt
9 years ago

Det høres bra ut, og ikke minst bedre enn Oslo AUF. I deres innstilling til Stortingsprogram står det at man ønsker en «helhetlig rusmiddelpolitikk», men det står ingenting om måteholdsbrukere, bare om problematisk bruk.

Det å fjerne straffetrussel er overhode ikke problematisert. Alle brukere skal fortsatt være kriminelle, og nytenkningen er slike ting som at det skal lages «holdningskampanjer som har som mål å bygge ned fordommer rundt rusmiddelmisbrukere». Tragisk lesning i 2013.
https://www.facebook.com/events/481024681943062

Anonym
Anonym
9 years ago

Måteholdsbrukere utgjør i følge statistikken til WHO flertallet, allikevel vinkles det alltid slik at narkotikabruk automatisk utgjør MISBRUK.

Det undegraver borgerrettighetene til flertallet av de som bruker ulovlige rusmidler og er også et bevis på slett journalistisk arbeide og politisk feighet og moralisme.

terje martinsen
terje martinsen
9 years ago

det høres vel og bra ut.men husk att rusavhengige er mennesker som er like mye verd som de som «ikke» ruser seg, og «bare» drikker (liker) alkoholrusen.det er en falitterklæring auf. burde fokusere på bla. ungdom, alkohol og sigaretter. og hva med rusfri behandling det står ca2600 i kø for å få plass i behandlingsapparatet. til slutt vil jeg oppfordre auf til å bli mer selvstendige ha møter uten moderpartiets overvåking. prøving og feiling gir læring og erfaring. stå på videre det er dere som er framtiden i norsk politikk…

Fra arkivet