Ukategorisert

Bruker sosiale medier mot TV-skatten

Når staten sender ut giroen på TV-skatten blir det ofte markert på sosiale medier. Denne gangen surfer Fremskrittspartiet aktivt på misnøyen mot kringkastingsavgiften.

Det er en glede at mange borgere slutter opp om budskapet fra Fremskrittspartiet når det gjelder TV-skatt og NRK. Det er motbydelig at alle med fjernsynsmottaker må betale kringkastingsavgift, uansett om de benytter NRKs tilbud eller ikke.

Aina Stenersen, nestleder i Oslo FrP, er én av mange som er drittlei TV-skatten.

–Jeg vurderer å nekte å betale den i år. Jeg har mest lyst til å brenne opp hele giroen, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

For 2013 er TV-skatten på 2680,56, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Ja, du betaler skatt av skatten. Helt vilt!

— Det er hinsides for mye. Jeg kan velge og ikke se på NRK, men må likevel betale. Det er idiotisk, sier Stenersen.

— Kringkastingsavgiften er en lisens på det å eie en TV. Dette er like galt som å måtte betale penger til SAS for å fly med Norwegian, avslutter Stenersen.

Alternativ
Aller helst bør Stortinget vedta Fremskrittspartiets forslag når det gjelder NRK, nemlig å åpne for private oppkjøp. Utfordringen er at en ny eier/nye eiere vil få konkurransefortrinn på grunn av alt som er i selskapet, men på sikt vil privatisering av NRK gi sunnere konkurranse om både seere og annonsører. Det er dessverre en stund til NRK blir privatisert i et land der politikerne skal forme borgerne gjennom mediepolitikken.

Alternativet er enkelt og bør ha betydelig støtte både i befolkningen og på Stortinget; å redusere aktiviteten dramatisk. Redusert aktivitet vil gi billigere drift som skattebetalerne vil nyte godt av, uansett om det er egen TV-skatt eller om NRK blir finansiert via statsbudsjettet.

NRK driver i dag tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no. Det er altfor stor aktivitet i statlig regi. Én TV-kanal, én radiokanal og et lite nettsted bør være mer enn nok for politikerne.

Mest lest

Arrangementer