Ukategorisert

Bruker sosiale medier mot TV-skatten

Når staten sender ut giroen på TV-skatten blir det ofte markert på sosiale medier. Denne gangen surfer Fremskrittspartiet aktivt på misnøyen mot kringkastingsavgiften.

Det er en glede at mange borgere slutter opp om budskapet fra Fremskrittspartiet når det gjelder TV-skatt og NRK. Det er motbydelig at alle med fjernsynsmottaker må betale kringkastingsavgift, uansett om de benytter NRKs tilbud eller ikke.

Aina Stenersen, nestleder i Oslo FrP, er én av mange som er drittlei TV-skatten.

–Jeg vurderer å nekte å betale den i år. Jeg har mest lyst til å brenne opp hele giroen, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

For 2013 er TV-skatten på 2680,56, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Ja, du betaler skatt av skatten. Helt vilt!

— Det er hinsides for mye. Jeg kan velge og ikke se på NRK, men må likevel betale. Det er idiotisk, sier Stenersen.

— Kringkastingsavgiften er en lisens på det å eie en TV. Dette er like galt som å måtte betale penger til SAS for å fly med Norwegian, avslutter Stenersen.

Alternativ
Aller helst bør Stortinget vedta Fremskrittspartiets forslag når det gjelder NRK, nemlig å åpne for private oppkjøp. Utfordringen er at en ny eier/nye eiere vil få konkurransefortrinn på grunn av alt som er i selskapet, men på sikt vil privatisering av NRK gi sunnere konkurranse om både seere og annonsører. Det er dessverre en stund til NRK blir privatisert i et land der politikerne skal forme borgerne gjennom mediepolitikken.

Alternativet er enkelt og bør ha betydelig støtte både i befolkningen og på Stortinget; å redusere aktiviteten dramatisk. Redusert aktivitet vil gi billigere drift som skattebetalerne vil nyte godt av, uansett om det er egen TV-skatt eller om NRK blir finansiert via statsbudsjettet.

NRK driver i dag tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no. Det er altfor stor aktivitet i statlig regi. Én TV-kanal, én radiokanal og et lite nettsted bør være mer enn nok for politikerne.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
tthoro
tthoro
9 years ago

Husk nå at lisensen gir oss grunnlag for en viss kvalitet, som for eksempel den sterke Dagsrevy-reportasjen de nettopp hadde om en dømt rom-kvinne.

Karine
Karine
9 years ago

Herlig, FpU vil også fjerne denne lisensen. Dette er en straff for å ha TV. Meget iliberalistisk.

Karine
Karine
9 years ago

Hehehe. Ja, og «objektive» analyser av valgkampen i Norge…

Carlo Nerberg
Carlo Nerberg
9 years ago

Å tvinge folk til å kjøpe noe de ikke vil ha eller vil ta i bruk er moralsk forkastelig.
Jeg har hatt en del diskusjoner rundt temaet på facebook i en event mot TV-lisensen.
Det er hårreisende at så mange er for å bruke vold mot fredelige mennesker under all slags «kreative» påskudd.

Enhver lov og ethvert påbud er tross alt en stående ordre om bruk av vold gjennom politiet.

Dette er faktisk et gjennomgående tema hos alle sosialdemokratiske partier: Vold er løsningen på alle problemer.

E.M.
E.M.
9 years ago

Hvor mange prosent av Norges befolkning er imot NRK-lisensen mon tro? Sikkert ganske mange. Kanskje nok til at en kampanje for å sammen nekte å betale neste år kunne gjort oss mange nok til at den ble umulig å håndheve?

Roald Bentzen
Roald Bentzen
9 years ago

Jeg gjorde kort prosess og sa opp lisensen for flere år siden og plasserte aparatet i boden. PC gir meg mer sannferdig informasjon, Og så har jeg gått ned i vekt!

Andreas
Andreas
9 years ago

E.M., Det er sikkert et mindretall som betaler tv-lisensen med glede. Men når jeg ser i kommentarfeltene når det er artikler om den så er det er overraskende stort antall mennesker som faktisk forsvarer den og synes å være fornøyd med den. Argumentene er selvfølgelig det samme svadaet om viktigheten av en allmennkringkaster, muligheten for å sende nisjeprogrammer, etc. Så er det i tillegg den gruppen som vil ha vekk lisensen, men som vil ha den over skatteseddelen i stedet. (Som om det blir noe billigere…) Men nå er det jo ganske mange som ser på ting som «gratis» når… Read more »

Fra arkivet