Ukategorisert

Skatt kun for de rike? Nei takk!

Dersom forslaget til Stein Erik Hagen skulle bli vedtatt, vil det bli en skatt som omtrent ikke betyr penger i statskassen. Vi har rett og slett for få rikinger i Norge.

Stein Erik Hagen kjemper naturlig nok mot formueskatten, men foreslår å skattlegge de rikeste av de rike mye hardere. Han fronter forslaget om en kakseskatt på nettavisen E24.

Kakseskatten skal, ifølge Hagen, bety en årlig formuesskatt på hus, hytter, biler, båter og andre luksusgjenstander. Han ønsker et høyt fribeløp slik at skatten kun rammer de rike og ikke det han omtaler som vanlige borgere. Retorisk genialt satt opp mot kommende valgkamp, men kun det; skatten vil bety lite penger i statskassen og det er vanskelig å lage systemet som kun skal fange opp de rikeste.

De rike i Norge betaler på lik linje med andre borgere mer enn nok skatter og avgifter. Og; de bruker ikke de såkalte skattefinansierte ordningene mer enn vanlige arbeidstakere. Et barn i barnehage, én elev i skolen eller et sykehusopphold koster omtrent like mye uansett om personen bak tjener 500 000 i året eller én milliard kroner.

Nå bør politikerne og andre fokusere på hvordan vi kan redusere skattefinansiert forbruk. Det vil være mye mer fornuftig enn å øke politikernes inntekter.

Mest lest

Arrangementer