Notiser

Farlig å leve…..

Du kommer til å dø!

Helsedirektoratet mener vi lever farlig; nei, ikke på grunn av narkotika, tobakk, alkohol, sex og gambling – ikke denne gangen. Nå er det mettet fett og salt som er stort problem. Huff.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mønika
Mønika
9 years ago

Jeg tar det med en klype salt jeg. Trodde mettet fett var bra mot infeksjoner. Stemmer ikke det?

Karsten Eig
9 years ago

Mettet fett og salt er skadelig, selv om det måtte kollidere med en ideologisk overbevisning. Du kan velge dine meninger, men ikke dine fakta.

Pleym
Pleym
9 years ago

Karsten, det er fullt mulig å la folk leve som de vil, å innta hva de vil, hvis man lager et helsesystem der helsefreaker som du og jeg ikke betaler for naboens helseforringende livsførsel.

Karsten Eig
9 years ago

Ja, det er selvsagt mulig å lage et slikt helsevesen. Det må være i hovedsak privatisert, men det kan det uansett være gode grunner til. Det norske helsevesenet lider for en stor del under at det er en slags monopolist.

Men dersom folk kun skal ha et helt autonomt ansvar for sin egen helse, ender man med å stikke hodet i sanden for at det er en del som ikke har kunnskap eller evner til det.

Karsten Eig
9 years ago

Solvik, det du skriver er selvsagt riktig på individplan, men det er ingen tvil om at salt og fett er usunt rent generelt. Det er rett og slett et faktum man ikke kan prate seg vekk fra, uansett on det kolliderer med en egen ideologi. Jeg gjentar: man kan velge sine meninger, og sin ideologi, men ikke sine vitenskapelige fakta. Så kan vi diskutere hvor mye staten skal blande seg inn i den enkeltes valg. På den ene siden: mange har ikke kunnskap eller evne til å velge riktig. På den annen side; alle har et personlig ansvar, vi ønsker… Read more »

Fra arkivet