Ukategorisert

Hurtigruten skaper storm i Finnmark

At politikerne kjøper tjenester hos Hurtigruten ASA for transport av gods og mennesker, minner mistenkelig mye om subsidiering av cruisetrafikk.

Denne måneden har vi som har kommet med påstander om subsidiering fått vann på mølla. I en laber turistmåned har Hurtigruten ASA hatt mange kanselleringer av Øst-Finnmark, kanselleringer som er gjort uten at været har vært spesielt dårlig. Skip har seilt til Alta, ikke til Øst-Finnmark, med de fordelene det gir for Hurtigruten ASA som mottar betydelig med skattefinansierte penger for ruten Bergen – Kirkenes – Bergen.

Den 23. januar var elleve turer i Øst-Finnmark kansellert så langt i år. Åtte ganger har skip seilt til Alta, mens tre av kanselleringene har vært på grunn av årlige verkstedopphold. Elleve anløp på 22 dager betyr at mange anløp har blitt kansellert! Stortingsrepresentantene Frank Bakke-Jensen (H) og Ingalill Olsen (Ap) har reagert på omfanget av kanselleringer som skjer uten at været er dårlig.

Skattefinansierte overføringer til Hurtigruten ASA er gammeldags distriktspolitikk som fortrenger aktører som ikke mottar økonomisk støtte fra politikerne. I januar måned har Øst-Finnmark merket at gammeldags distriktspolitikk, en politikk det er bred flertall for på Stortinget, har sin pris.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer