Ukategorisert

Urettferdig!

Vinner du hundre millioner kroner, et tenkt beløp, på fredagens trekning i Euro Jackpot, slipper du å skatte av utbetalingen. Vinner du det samme hos for eksempel Betsson.com, må du betale skatt!

Urettferdig ja, men den norske spillpolitikken er urettferdighet satt i system.

Norsk Tipping og staten begrunner forskjellsbehandlingen med at det statlige selskapet har konsesjon for å tilby spill i Norge. Betsson.com og andre nettselskap har ikke fått innvilget tillatelser. Dermed skal skattekravet visstnok være legitimt.

Det er heldigvis noen som reagerer på urimelig forskjellsbehandling. En 22-åring som vant 92 millioner kroner hos Betsson.com i september 2011, har klaget skattevedtaket inn for overligningsnemnden. Han har betalt 28 prosent av gevinsten i skatt, men krever nå beløpet tilbakebetalt, skriver BT.no.

Vi heier på 22-åringen!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
9 years ago

Ærverdig å prøve.. men antakeligvis totalt nytteløst:(

Rolf
Rolf
9 years ago

Søksmålet er så godt som håpløst å føre for norsk rett, da lovverket må endres for at essensen i saken skal få betydning. Norsk spillpolitikk er spesiell, men samtidig har monopolet sine fordeler. Om man ønsker å spille hos Norsk Tipping sine konkurrenter for å oppnå muligheter til bedre odds og spill, får man også godta at det ligger et norsk lovverk i bunn som regulerer gevinstutbetalinger. For eksempel er det liten sjanse for å bli etterlignet gevinster om man deler dem opp isummer under 10 000 kroner pr uttak. Om man vinner 100 mill bør man betale sin skatt… Read more »

Fra arkivet