Ukategorisert

Mange narkotikadødsfall i Norge

De siste tallene ble presentert på nettstedet til Sirus i dag.

Misbruk av narkotika fører med seg mye djevelskap for dem som er misbrukere, venner og familier. Hva som er misbruk vil variere for hver enkelt bruker. Det er den politiske vedtatte narkotikapolitikken som er årsaken til høye dødstall knyttet til narkotika. Politikerne bruker mye tid på å snakke om døde i trafikken, men fokuserer veldig lite på alle som lider av en mislykket narkotikapolitikk.

I 2011 ble det i Norge registrert 262 narkotikadødsfall. Av de døde var 201 menn og 61 kvinner, ifølge Sirus. I 2010 ble det registrert 248 narkotikadødsfall, altså en betydelig økning målt i prosent.

Definisjonen av narkotikadødsfall er, ifølge EUs narkotikabyrå, dødelige forgiftninger ved bruk av narkotiske stoffer samt dødsfall knyttet til narkotikabruk ved avhengighet. Det er denne definisjonen som ligger til grunn ved europeiske sammenligninger av narkotikadødsfall.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer