Ukategorisert

Ingen frykt for større stat i FpU?

Hva har skjedd med den norske staten, eller offentlig sektor, etter at politikerne fikk tilgang på oljemilliarder?

Staten og offentlig sektor har blitt større på de aller fleste av områdene. Stor stat betyr redusert rom eller plass om du vil for private aktører og for borgerne.

FpU jubler over at Arbeiderpartiets programkomité ønsker en konsekvensutredning av oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. FpU er én av de store organisasjonene i Norge der liberalister og Liberalisme er godt forankret i store deler av organisasjonen.

Er det ingen frykt i FpU for at staten skal bli større, at veksten skal bli like stor som den har vært etter at politikerne fikk tilgang på de første oljemilliardene?

Liberaleren har aldri vært en sterk forsvarer av oljeutvinning, selv om det har vært publisert positive artikler om blant annet Snøhvit-utbyggingen i Finnmark, en utbygging som først og fremst handlet gass. Liberalister bør forenes i et ønske om en slankere stat, men staten blir ikke mindre og mer effektiv med at politikerne får formidabelt med penger å rutte med.

Enorme inntekter til staten betyr enormt forbruk! Oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen har nok en del positive ringvirkninger, men det betyr en større stat og hvordan kan FpU forsvare det?

Mest lest

Arrangementer