Ukategorisert

Vi bør juble for handel, men nei……

Liberalister setter pris på handel, også handel over landegrenser. Staten bøtelegger personer og selskap som importerer større mengder ost. Ja ost, akkurat som om det skal være et farlig produkt.

I politikkens verden har Jan Vardøen muligens vært mest kjent for situasjonen da han kastet ut landbruksministeren fra en restaurant i Mathallen i Oslo.

Men; han har også kjøpt ost, mye ost, i strid med et strengt og proteksjonistisk regelverk. Dokumenter Dagbladet har fått innsyn i, viser nemlig at Vardøens selskap Paradiso Import AS (nå Villa Import AS) var tatt i ulovlig import av 30 tonn italiensk ost – og pålagt å betale 175 060 kroner i straffetoll og tilleggsavgifter. I tillegg kom den ordinære tollen. Alt i alt krevde tollmyndighetene at selskapet måtte ut med 1 300 843 kroner, for å kjøpe ost i utlandet. Det er Norge det!

Ifølge artikkelen på Dagbladet.no er det en god forklaring på importen, forklaring som kolliderer med et komplisert og byråkratisk regelverk som gjør det vanskelig for småbedrifter i Norge.

Politikerne bør oppmuntre til handel – også handel over landegrenser!

Mest lest

Arrangementer