Ukategorisert

Verdiløst

Norske politikere, hint til Arbeiderpartiet og Høyre, bør studere erfaringene fra Danmark. Vi har skrevet det før og vi gjør det igjen: Minimal effekt.

Med dagens lovverk må teleselskapene forplikte seg til å overvåke danskene på mobiltelefoner og PCer. I fjor ble 900 milliarder opplysninger lagret og det til ingen nytte. 900 milliarder opplysninger, et helt vilt tall!

Det danske Justisdepartementet sier i en redegjørelse at registreringen bortimot har vært nytteløs, ifølge Information.dk. Ja, vi gjentar; nytteløs!

I Norge er det Arbeiderpartiet og Høyre som har kjempet igjennom datalagringsdirektivet, en lignende overvåking som danske borgere må slite med. Det politiske flertallet ble advart, men til døve ører.

Politiet i Norge har virkemidler til å bekjempe terror og alvorlig kriminalitet. De må bruke virkemidlene. La oss slippe rop etter nye lover som begrenser friheten til borgerne og som setter den liberale rettsstaten under press.

For øvrig er det ingen ting som tyder på at DLD-tilhengerne i Ap og Høyre har blitt straffet i nominasjonsprosessene. Det sier ganske mye om partienes forhold til personvern.

Mest lest

Arrangementer