Ukategorisert

Historieløse feminister i Bergen

Som vanlig er det bråk om parolene i 08-marstoget i Bergen. De røde feministene vil ha seg frabedt liberalere i «sitt» tog. Men Unge Venstre-feministene slår kraftig tilbake.

I innlegget Ikke min kvinnedag skriver de: «På parolemøtet i 8. marsintiativet tirsdag 12. februar fikk vi beskjed om at Venstre aldri har kjempet for kvinners rettigheter.»

Hvis de røde feministene virkelig har hevdet noe slikt, beviser de sin historieløshet. De bør sette seg på skolebenken på nytt, og lære noe om «>de fire profilene for kvinnestemmerettsjubileet. Og om hele stemmerettskampen til Berner og alle de andre fra 1880-årene og frem til 1913.

Det var ulikt syn på Sexkjøpsloven som skapte bråket. Andre er opptatt av at 08-marstoget ekskluderer folk som mener EØS begrenser kvinners rettigheter. Man må altså ha en «pakke av standpunkter» for å kunne gå i 08-marstoget i Bergen. Kanskje burde Unge Venstre, Unge Høyre og andre organisasjoner lage sitt eget tog?

Historieløsheten og ikke minst den selektive historieskrivningen er tidstypisk. Statsministeren nevnte en av de fire profilene i sin nyttårstale Det var selvfølgelig Fernanda Nissen. Ap-politiker..

«Du kan gå hjem og grine» heter artikkelen I Bergens Tidense som omtaler hvordan det gikk med Unge Venstres fremmøtte på parolemøtet.

Flere kommentarer om saken:

Til skyttergrava, igjen i BT
En smal markering i BT
En kvinnedag for de få av Mathias Fischer, sentralstyremedlem i Unge Venstre (står i Minerva)
Ode til DDR av Bård Larsen, i Minerva – som en kommentar til:
DDR på livstid av Sara Marie Skaug Bjørkly, leder i Papirløses Rettigheter Bergen og leder i SOS Rasisme Bergen. På egen blogg.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.