Ukategorisert

NRK bør redusere aktivitetsnivået

NRK ønsker å etablere en ny radiokanal. Fra før av driver NRK tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

Driften av NRK er skattefinansiert. For 2013 er TV-skatten på 2680,56, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Dersom NRK hele tiden skal øke aktiviteten, er det umulig å redusere skatten – uansett om den kommer som kringkastingsavgift på giro to ganger i året eller er en post på statsbudsjettet.

NRK bør redusere aktivitetsnivået drastisk, både av hensyn til skattebetalerne, men også for å gjøre rommet større for private aktører som er avhengig av lytter- og seeroppslutning for å overleve i et tøft marked. Et stort og aktivt NRK er det samme som å ta penger fra private aktører som kjemper hardt for å overleve.

Radiokanalen som NRK har søkt om å få starte, skal etter planen være på lufta om ett år. Det skal visstnok være et radiotilbud for dem som føler seg for voksen til P3, men som ikke føler seg hjemme i P1 eller P2.

Tags:

Mest lest

Arrangementer